Reparaties velgen en banden

Velgreparatie:


Heeft u een diepe kras of een zogenaamde pit in de velg, of nog erger, stoeprandschade dan is een professionele velgenreparatie in de meeste gevallen een uitstekende oplossing!

Enkele veelvoorkomende schades en het bijhorende herstelproces:

Stoeprandschade
Een veelvoorkomende schade is de stoeprandschade. Bij stoeprandschade ontstaan er vaak diepe krassen in de velg. In de meeste gevallen kunnen deze krassen verwijderd worden. Kleine krassen worden afgedraaid, terwijl bij diepe krassen de velg eerst wordt opgelast en aansluitend wordt afgedraaid. Tot slot kan de velg opnieuw worden gepolijst of gespoten.

Geoxideerde velgen
Velgen kunnen na verloop van tijd gaan oxideren, wat betekent dat het materiaal wordt aangetast. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals weersomstandigheden of slecht onderhoud. Bij gepolijste velgen wordt de oxidatie uit de velg geschuurd en wordt de velg vervolgens opnieuw gepolijst. Bij een gespoten velg wordt de velg eerst gestraald waarna een grondlaag wordt aangebracht. Aansluitend kan de velg in elke gewenste kleur worden gespoten

Vervormde velgen
Wie te hard over een obstakel of door een kuil rijdt kan een deuk oplopen in de velgen. Gelukkig is ook hier iets aan te doen, het zogenaamde "richten". Richten is het repareren van een gedeukte of verbogen velg. 95% van alle gedeukte velgen kunnen op deze manier een tweede leven krijgen. Helaas is het in enkele gevallen niet mogelijk.

Poedercoaten
Poedercoaten van velgen is op dit moment de sterkste vorm van coating die er beschikbaar is voor Aluminium of stalen velgen, daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu omdat er geen schadelijke gassen worden uitgestoten met het poedercoating process, in vergelijking met natlak spuiten.

Uw velg is zeer goed beschermd tegen corrosie, is kras en stootvast ,weersinvloeden van buitenaf zoals b.v. pekel hebben maken geen kans op oxidatie jarenlang. Dit zogeheten poedercoating is hierdoor ideaal voor uw wintervelgen u rijdt probleemloos vele winters door, zonder dat de lakstand er op achteruitgaat.

Het vroegere poedercoaten gaf bijna glad oppervlakte resultaat, je zag dan ook meestal een grove sinaasappeleffect in de lak, (lichte ribbelig structuur in de lak) geen strakke lak dus.

Door het gebruik van de nieuwste technieken is dit sinaasappeleffect verleden tijd en nagenoeg niet meer zichtbaar, hierdoor ziet de Coating er als gespoten uit.

Poedercoaten kan in de meeste RAL kleuren bij ons.


Bandenreparatie:

Een lekke band is vervelend, komt altijd ongelegen en kost geld. Vervanging van de band is echter niet altijd noodzakelijk. Bandreparatie is een goed, veilig en vooral ook voordelig alternatief. Bepaalde inrijdingen kunnen namelijk nog vakkundig en veilig hersteld worden. Het repareren laat u uiteraard wel over aan de reparatiespecialist bij van Helden Bandenservice.

Reparatie van een band hangt van een aantal zaken af. Naast soort en type band, zijn de grootte en plaats van de beschadiging van belang. Wanneer de beschadiging in het loopvlak van de band zit, is reparatie mogelijk. Bevindt de beschadiging zich in de hiel, dan kan een band niet gerepareerd worden.


Voor reparatie wordt zowel de binnen- als de buitenzijde van de band uitvoerig door de reparatiespecialist geïnspecteerd.
Gekeken wordt of het verlies van bandenspanning geleid heeft tot inwendige beschadigingen in de band die
reparatie onmogelijk maken.
Voor bandreparatie kunnen verschillende soorten materialen gebruikt worden. De keuze voor een bepaald
materiaal is afhankelijk van de plaats en de grootte van de beschadiging en van de reparatiemethode waarvoor
gekozen wordt. De reparatiespecialist kan u hierover alles vertellen.
Dus ook voor bandenreparatie geldt: ga naar van Helden Bandenservice!

Van Nassauweg 13, 2921 LX Krimpen aan den IJssel